helmet crest on black
ODGOVOR
PRIJAVA
Home
Application
ODGOVOR 2 - od XI. 2002.
Letter to the President of the European Court for Human Rights
ODGOVORMinistarstvu unutarnjih poslova RH
Policijskoj upravi Zagrebackoj
Zagreb, 21.10. 2001.

Dana 24.9.2001. primio sam pismo od Nacelnika Sektora kriminalisticke policije (PU Zagrebacka, MUP RH) gospodina Roberta Kralja, od 20.9.2001. (broj: 511-19-10-4391/01). - Navodim, ukratko, sadrzaj tog pisma sa mojim PRIMJEDBAMA:

(1) - U spomenutom pismu se kaze, da izvrsenim provjerama nije utvrdjen pocinitelj krivotvorenja podataka odnosno dokumenata (....), te da nisu mogli provjeriti da li je netko krivotvorio podatke u samom Europskom sudu za ljudska prava, jer Ministarstvo unutarnjih poslova RH nema nadleznosti nad tim Sudom, "koji sud je potpuno samostalan i nezavisan u svom radu".
---- PRIMJEDBA: Taj sud (kao tijelo, institucija) moze biti samostalan i nezavisan u svom radu, ali svaki pojedinac u tom sudu mora odgovarati za eventualne ucinjene neispravnosti, pa prema tome mora postojati mogucnost da netko istrazi sto se dogodilo i tko je pocinitelj. - (Ja, kao laik, ne znam tko to treba istraziti; mozda policija iz drugih drzava, ili Interpol, ili sam Sud, ili netko drugi ??). Molim Vas da obavijestite one, koji su nadlezni, i da zatrazite od njih da to istraze.

(2) - Nadalje se u spomenutom pismu kaze: "Zaprimili ste odgovor od Vlade RH, da su Vasa pisma proslijedili Ministarstvu pravosudja RH, Odjelu za medjunarodnu pravnu pomoc, a koji je vrlo vjerojatno postupio po istima, te o istome obavijestio Europski sud za ljudska prava. (....)"
---- PRIMJDBA: Prije par mjeseci, kad sam bio u Ministarstvu pravosudja, nisu mogli pronaci to, sto im je Vlada mnogo ranije poslala, kao ni moja pisma (o istoj stvari) sa prilozima.

(3) - Iz istog gore spomenutog pisma: "(....) nase Ministarstvo (....) se isto tako ne moze mijesati u unutarnji ustroj i organizaciju samog suda."
---- PRIMJEDBA: Ne treba se u to mijesati, nego treba pronaci pocinitelja.

(4) - Iz istog gore spomenutog pisma: "Ovim putem Vas obavjestavamo da su policijski sluzbenici Sektora kriminalisticke policije PU Zagrebacke Vasu prijavu protiv nepoznatog pocinitelja proslijedili Opcinskom drzavnom odvjetnistvu u Zagrebu, koje smo takodjer izvjestili o ucinjenome, ali tijekom dosadasnjeg postupanja nismo utvrdili da bi netko na podrucju Republike Hrvatske, kako ste Vi naveli, poslao sudu lazne podatke ili falsificiranu zalbu i falsificirane dokumente.
---- PRIMJEDBA: Postoji mogucnost da je netko poslao iz Hrvatske lazne podatke (odnosno falsificirane dokumente ili dr.) Sudu, kao i mogucnost da je to (ili slicno, ili drugo) ucinio netko, tko je iz Hrvatske otisao u inozemstvo (pa se nalazi, ili se nalazio, u inozemstvu, ili u samom Sudu), ili netko treci.
Napominjem, da neki drugi stanari u tzv. privatnim stanovima smatraju, da nije dobro sto je u vijecu Europskog suda za ljudska prava, koje je odlucivalo o mojoj zalbi, a takodjer i u (drugom) vijecu koje je odlucivalo o njihovoj zalbi, bila sutkinja Nina Vajic' iz Hrvatske, koja je navodno i sama nominalna vlasnica takvih stanova te je osim toga, navodno, u sudskom sporu sa stanarima iz istih (njenih) stanova. -- *) - (Vidi dolje naknadnu napomenu!)

(5) - Iz istog gore spomenutog pisma: "Nadalje je Vasa prijava proslijedjena Ministarstvu pravosudja, Odjelu za medjunarodnu pravnu pomoc, radi eventualnog daljnjeg postupanja".
---- PRIMJEDBA: Molim vidjeti gore moju primjedbu pod (2).

(6) - Iz istog gore spomenutog pisma: "Policijski sluzbenici PU Zagrebacke i nadalje ce postupati po navodima iz Vase prijave, te ce o svim postupanjima i saznanjima izvjestiti Opcinsko drzavno odvjetnistvo u Zagrebu".
---- PRIMJEDBA: Zahvaljujem, i nadam se da ce se cijela stvar razjasniti.

S postovanjem, Dr.med. Branko Soric, Vlaska 84, 10000 ZAGREB
---------------------------
*) - NAKNADNA NAPOMENA: Ti su mi stanari pokazali fotokopije izvoda iz zemljisnih knjiga za stan u vlasnistvu prof. Nine Vajic, i dr., - ali ja inace NE ZNAM nista o tome. - Medjutim, pretpostavljam da bi ona trebala reci, na temelju kojih dokumenata je sudsko vijece navelo NEISTINITE podatke u svojoj odluci! (Odmah nakon te odluke pisao sam njoj i drugim sucima iz istog vijeca, ali nisam dobio nikakav odgovor!).
****** ****** ******
Vidi: ODGOVOR 2

ODGOVOR 2 - od XI. 2002.

PRIJAVA

Natrag na "OBESPRAVLJENOST"

Natrag na "START"

Pogledajte i druge stranice ("kliknite tu dolje!):

Enter supporting content here